Faites de la lecture   


Stimate colege, stimați colegi,

Va invitam la o sarbatoare a lecturii in data de 15 decembrie, la Colegiul Național "Mircea cel Batran" unde va avea loc concursul județean Faites de la lecture !
Concursul este organizat de catre Colegiul Național „Mircea cel Batran” Rm. Valcea in parteneriat cu Centrul de Limbi Straine LOGOS de la Universitatea din Pitesti, Colegiul Energetic și Association Roumaine des Professeurs Francophones, Aleea Mihail Sadoveanu, Dr. 46, Iași, jud Iasi, sucursala Valcea.
Concursul se desfașoara sub egida ISJ Valcea și este trecut in Buletinul informativ al CCD Valcea.
Tema din acest an se numește „Livre-toi!”- obiectiv : realizarea unei coperte pentru un roman din literatura franceza și prezentarea acesteia in limba franceza (2-3 minute). (detalii in fișierele anexate)
Proiectul se inscrie in tendinta globala de promovare a carții și a lecturii, dar si ca o necesitate de imbinare a activitatilor care vizeaza dezvoltarea competentelor lingvistice cu cele care stimuleaza creativitatea elevilor si interdisciplinaritatea. Prezentul concurs iși propune promovarea valorilor civilizației și ale culturii francofone intr-un context european in care se observa scaderea interesului tinerilor pentru invațarea limbii franceze și descoperirii culturii și civilizației franceze. Concursul Faites de la lecture! iși propune sa valorifice potențialului intelectual al elevilor, și capacitatea acestora de a invața o limba straina și de a o folosi in contexte diverse.

Cu acesta ocazie va avea loc si simpozionul județean Faites de la lecture !

Simpozionul este organizat de catre Colegiul Național „Mircea cel Batran” Rm. Valcea in parteneriat cu Centrul de Limbi Straine LOGOS de la Universitatea din Pitesti, Colegiul Energetic și
Association Roumaine des Professeurs Francophones, Aleea Mihail Sadoveanu, Dr. 46, Iași, jud Iasi, sucursala Valcea.
Simpozionul se desfașoara sub egida ISJ Valcea și este trecut in Buletinul informativ al CCD Valcea.
Se adreseaza unui numar cat mai mare de cadre didactice și cadre didactice auxiliare francofone, care, pe langa bucuria impartașirii experiențelor didactice, vor avea oportunitatea de a participa la work-shop-ul :

Autour du texte en classe de FLE: quelles approches didactiques? – moderator: Conf.univ.dr. Florinela Șerbanica , Universitatea Pitești
In vederea inscrierii la aceasta manifestare, va rugam sa completați FIȘA DE iNSCRIERE anexata și sa o trimiteți impreuna cu lucrarea pana la data de 4 decembrie 2018. Denumirea fișierului care conține referat va fi: Prezentare referat - Nume Prenume - Instituția. Mai jos gasiti fișa de inscriere și regulamentul. Lucrarile se vor trimite pe adresa doamnei lect.univ.dr. Ilinca Cristina Date de contact: 0724 007 884 ; logos.upit@yahoo.com


Fisa de inscriere pentru concursAici
Fisa de inscriere pentru simpozion
Aici
Regulament concurs
Aici
Regulament simpozion
Aici