Faites de la lecture   Revista simpozionului Faites de la lecture! Anul I, Nr.1/2021 Coperta revistei Aici

Stimate colege, stimati colegi,

Va invitam la o sarbatoare a lecturii in data de 15 decembrie, la Colegiul National Mircea cel Batran unde va avea loc concursul judetean Faites de la lecture !
Concursul este organizat de catre Colegiul National Mircea cel Batran Rm. Valcea in parteneriat cu Centrul de Limbi Straine LOGOS de la Universitatea din Pitesti, Colegiul Energetic si Association Roumaine des Professeurs Francophones, Aleea Mihail Sadoveanu, Dr. 46, Iasi, jud Iasi, sucursala Valcea.
Concursul se desfasoara sub egida ISJ Valcea si este trecut in Buletinul informativ al CCD Valcea.
Tema din acest an se numeste Livre-toi!- obiectiv : realizarea unei coperte pentru un roman din literatura franceza si prezentarea acesteia in limba franceza (2-3 minute). (detalii in fisierele anexate)
Proiectul se inscrie in tendinta globala de promovare a cartii si a lecturii, dar si ca o necesitate de imbinare a activitatilor care vizeaza dezvoltarea competentelor lingvistice cu cele care stimuleaza creativitatea elevilor si interdisciplinaritatea. Prezentul concurs isi propune promovarea valorilor civilizatiei si ale culturii francofone intr-un context european in care se observa scaderea interesului tinerilor pentru invatarea limbii franceze si descoperirii culturii si civilizatiei franceze. Concursul Faites de la lecture! isi propune sa valorifice potentialului intelectual al elevilor, si capacitatea acestora de a invata o limba straina si de a o folosi in contexte diverse.

Cu acesta ocazie va avea loc si simpozionul judetean Faites de la lecture !

Simpozionul este organizat de catre Colegiul National Mircea cel Batran Rm. Valcea in parteneriat cu Centrul de Limbi Straine LOGOS de la Universitatea din Pitesti, Colegiul Energetic si
Association Roumaine des Professeurs Francophones, Aleea Mihail Sadoveanu, Dr. 46, Iasi, jud Iasi, sucursala Valcea.
Simpozionul se desfasoara sub egida ISJ Valcea si este trecut in Buletinul informativ al CCD Valcea.
Se adreseaza unui numar cat mai mare de cadre didactice si cadre didactice auxiliare francofone, care, pe langa bucuria impartasirii experientelor didactice, vor avea oportunitatea de a participa la work-shop-ul :

Autour du texte en classe de FLE: quelles approches didactiques? – moderator: Conf.univ.dr. Florinela serbanica , Universitatea Pitesti
In vederea inscrierii la aceasta manifestare, va rugam sa completati FIsA DE INSCRIERE anexata si sa o trimiteti impreuna cu lucrarea pana la data de 4 decembrie 2018. Denumirea fisierului care contine referat va fi: Prezentare referat - Nume Prenume - Institutia. Mai jos gasiti fisa de inscriere si regulamentul. Lucrarile se vor trimite pe adresa doamnei lect.univ.dr. Ilinca Cristina Date de contact: 0724 007 884 ; logos.upit@yahoo.com


Fisa de inscriere pentru concursAici
Fisa de inscriere pentru simpozion
Aici
Regulament concurs
Aici
Regulament simpozion
Aici